Monday, June 18, 2012

Ο Έλληνας ψηφοφόρος

Η κραυγή των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι περίεργη,
κάτι ανάμεσα σε "ΑΟΥ!" και "ΕΥΡΩ!".


Ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι ένα ζώο περίεργο, δίποδο, η συμπεριφορά του οποίου ξεφεύγει από τα όρια της λογικής. Όλοι οι επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί μαζί του, έχουν πει ότι τα πειράματα  και η έρευνα που  έχουν κάνει πάνω στον Έλληνα ψηφοφόρο δεν μπορούν να δώσουν επαρκή δείγματα για την ερμηνεία της συμπεριφοράς του.

Ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι ένα ον το οποίο ταλαιπωρούν τόσα χρόνια και μέσα σε δύο χρόνια οι συνθήκες διαβίωσής του έχουν χειροτερέψει πολύ: δύο συγκεκριμένα κόμματα του έχουν πάρει ό,τι έχει και δεν έχει. Χάρη σε αυτή την κατάσταση ο Έλληνας ψηφοφόρος είχε κοντέψει να γίνει είδος υπό εξαφάνιση.

Ο Έλληνας ψηφοφόρος είχε θυμώσει πολύ με αυτό που συνέβαινε, και έτσι οι μισοί Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν να ψηφίσουν ακριβώς τους ίδιους ανθρώπους πους τους έφεραν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, προκειμένου τώρα να τον βγάλουν από αυτή.

Οι μελέτες δεν έχουν διεκρινήσει ακόμη αν ο Έλληνας ψηφοφόρος έχει μνήμη που διαρκεί ελάχιστα ή είναι απλώς ηλίθιος.

Πάντως, χθες οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι πολύ σημαντικό για τον Έλληνα ψηφοφόρο:
Σύμφωνα με τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα, ο Έλληνας ψηφοφόρος τελικά δεν χρειάζεται διορισμένες κυβερνήσεις και δικτατορίες προκειμένου να μην εξαγριωθεί με το χαμηλό βιοτικό του επίπεδο: μπορεί να τα καταφέρει και μόνος του, εκλέγοντας αυτούς που θα του το επιβάλλουν. Τρόπον τεινά, δηλαδή, ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι ανεξάρτητος.

O Aλέξης Τσίπρας είχε πει προεκλογικά ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α "νίκησε το φόβο". Δεν είχε υπολογίσει όμως, ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος μπορούσε να νικήσει το ΣΥ.ΡΙΖ.Α και να τον επαναφέρει.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν, ότι το μισό κοπάδι των Ελλήνων ψηφοφόρων ψήφισε Νέα Δημοκρατία και Πα.Σο.Κ γιατί τους αρέσει πολύ το ευρώ. Μπορεί να μην έχουν να φάνε, αλλά το ευρώ είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι. Αν και  ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α να τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα τους πάρει το παιχνίδι τους από τα χέρια, μόνο στη σκέψη ότι ίσως και να γινόταν υπό κάποιες συνθήκες να το χάσουν, τρελάθηκαν. Έτσι χθες οι μισοί από τους Έλληνες ψηφοφόρους, βοήθησαν  αναμφίβολα όλο το κοπάδι να κρατήσει τα παιχνίδια τους τα ευρώ. Μένει τώρα να ανακαλύψουν σε τί  ακριβώς χρησιμεύουν.

Εγώ προσωπικά έχω αρχίσει να χάνω την εμπιστοσύνη μου στον Έλληνα ψηφοφόρο. Αλλά δεν τα βάφω μαύρα, γιατί εμπιστεύομαι ακόμη τον "Έλληνα του δρόμου". Αυτός είναι άλλο ζώο, για το οποίο ελπίζω να μιλήσουμε πολύ τις επόμενες μέρες.




Υ.Γ: Για τα άλλα ζώα, αυτά που επιθυμούν όποιο ζώο διαφέρει να φύγει από το μαντρί, δεν θα πω πολλά. Μάλλον θα πρέπει να εμπιστευθώ τον Έλληνα του δρόμου για να τα αφανίσει. 

No comments:

Post a Comment