Friday, October 28, 2011

Σχετικά με την Τρικαλινή Εξέγερση (28/10/2011)


            Τρικαλινοί πολίτες διαμαρτύρονται, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της επετείου του "ΟΧΙ" - 28/10/2011


Επαναστατική έξαρση είχαμε σήμερα στα Τρίκαλα όπου έλαβε χώρα η πατροπαράδοτη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου (γνωστή και ως επέτειος του "ΟΧΙ στην ξένη χούντα, ναι μόνο στη ντόπια").

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, όπως και σε άλλες πόλεις, οι επιφανής και τίμιοι πολιτικοί του τόπου μας, κυνηγήθηκαν άγρια μετά ρίψης αυγών νερατζιών, και νερών (?!) όπως μας βεβαιώνουν τα δελτία ειδήσεων ,μάλλον απο προβοκάτορες και παρακρατικούς, όπως συμπληρώνω εγώ.

Στα Τρίκαλα η ειδοποιός διαφορά ήταν ότι κάποιος γρονθοκόπησε έναν βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ (όνομα δε θυμάμαι, αλλά δεν έχει και πολλή σημασία, μοιάζουν αυτοί, σαν τους κινέζους είναι). Ο βουλευτής έπεσε στα γόνατα (ίσως κοίταξε και με απελπισμένο ύφος τους ουρανούς ρωτώντας "WHYYYY?" παράλληλα - δεν διευκρινίστηκε).  Μετά κατάφερε να σηκωθεί υποβασταζόμενους από αστυνομικούς και μπλαμπλαμπλα.

Το γεγονός είναι ότι η γρονθοκόπηση βουλευτή αυτή καθαυτή είναι εξαίρετης σημασίας, για 2 λόγους:

1) Φαίνεται ότι στα Τρίκαλα, η συνείδηση του κόσμου έχει πάει ένα βήμα παραπέρα. Και πέρα από τις φιλειρηνικές συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων,  και την ρυθμική αναφώνηση του πρωτοποριακού συνθήματος "Κλέφτες! Κλέφτες", η λαϊκή μάζα των Τρικάλων, έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει ανοιχτά (μπροστά σε κάμερες ντε) την βία ως λύση (και όχι την Λία ως Βίσση). Μια βία μάλιστα, που εμβαθύνει, δεν είναι προσωποκεντρική, μια βία που αγγίζει τα όρια της ταξικής βίας και της αναγκαιότητας της ανατροπής του καπιταλισμού.

2) Ο κόσμος στα Τρίκαλα έχει αποκτήσει τη συνείδηση της δύναμής του. Και αυτό γιατί, μετά την γροθιά στον βουλευτή και στο πολιτικό κατεστημένο, οι μπάτσοι (υποχείρια της αστικής τάξης) συνέλαβαν το ταραχοποιό στοιχείο και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν με κλούβα (όχημα υποχειρίων αστικής τάξης).  Όμως, οι Τρικαλινοί αγωνιστές δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια: σχημάτισαν ανθρώπινοι ασπίδα -όπως είπαν τα Μ.Μ.Ε που μάλλον εννοούσαν αλυσίδα- και επιτέθηκαν λυσσαλέα στην κλούβα (όχημα υποχειρίων αστικής τάξης)  με αυγά, νεράτζια και νερά (?!). Ύστερα, ο συλληφθέντας αφέθηκε ελεύθερος. Αυτό που έκαναν οι Τρικαλινοί δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μία ανοιχτή (μπροστά σε κάμερες, είπαμε) αμφισβήτηση της νομιμότητας της αστικής τάξης, του καπιταλιστικού καθεστώτος και των διαχειριστών του. Ήταν μια συνειδητοποίηση του ότι "ο εργάτης έχει δίκιο", μια συνειδητοποίηση ότι οι αδικημένοι είναι πλειοψηφία και ότι όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε.

Φαίνεται λοιπόν, ότι στα Τρίκαλα οι επαναστατικές συνθήκες έχουν ωριμάσει όπως το ομώνυμο τυρί, που λιώνει στο στώμα. Και αν δεν έχουν ωριμάσει, έχουν φτάσει κοντά στην ωριμότητα. Και αν δεν έχουν φτάσει, θα φτάσουν. Πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη πόλη.  Ας ελπίσουμε λοιπόν η γροθιά στο βουλευτή να μην αποτελέσει μεμονωμένο περιστατικό και δεν θα είναι καθόλου περίεργο, αν η πόλη της Θεσσαλίας αποτελέσει κέντρο των επαναστατικών εξελίξεων για τις επόμενες μέρες.

Το blog χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των Τρικαλινών και τους εύχεται καλή συνέχεια και καλό Πάσχα.

No comments:

Post a Comment