Thursday, November 3, 2011

Μια μέρα πριν "πέσει" η κυβέρνηση

Τί είπαν τα πιο σημαντικά πολιτικά πρόσωπα του τόπου μια μέρα πριν από την ενδεχόμενη και πολυαναμενόμενη "κατάρρευση" της κυβέρνησης; Για να δούμε...



Η βουλευτής Εύα Καϊλή,
κατά τη διάρκεια sexy φωτογράφησης
για το περιοδικό
"Maxim "
 Από την εφημερίδα "τα Νέα":

"Την πρόθεσή της να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση εάν ο πρωθυπουργός δεν αναιρέσει την απόφασή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, γνωστοποίησε με επιστολή της στον Γ.Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο η βουλευτής Εύα Καϊλή."
Και όμορφη, και αντιδραστική. Και πάντα bitchy, όπως μας αρέσει. Το αν η στάση της βέβαια σχετίζεται με τα συμφέροντα του λαού, όπως και το δημοψήφισμα αντίστοιχα, είναι άλλο θέμα. Αλλά ας το παραδεχτούμε. Το σαδομαζό ήταν πάντα πιο γλυκό.




"O κ. Μητσοτάκης μπροστά από
 τον πύργο του".
Γκραβούρα.



Πιστός στις παραδόσεις και την ιστορία, ως παραδοσιακός Έλληνας οικογενειάρχης, ο επίτιμος (ονόματα δεν λέμε - δεν το διακινδυνεύουμε) σε μια αρκετά νοσταλιγκή διάθεση είπε "ναι" στο ενδεχόμενο συγκυβέρν...εμ, σχηματισμού κυβέρνησης "εθνικής ενότητας", "εθνικής συνεννοήσης", ή "Εθνική - Μπαγκλαντές 1 - 0" (όπως θέλετε πείτε το, το νόημα δεν αλλάζει). Αναπολώντας παλιές, καλές στιγμές δόξες, εξέφρασε έντονα την επιθυμία του να τις ξαναζήσει. Βέβαια, όπως έχει πει και ο Μαρξ: "Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα". Και έχει δίκιο.










Ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια
απόδοσης συγχαρητηρίων
 στον εαυτό του
 για την εξαίρετη πορεία του
στη διακυβέρνηση της χώρας

Το Πα.Σο.Κ ξέρει να μαθαίνει από την ιστορία του. Ξέρει να κρατάει την πολιτική εμπειρία. Ξέρει να χρησιμοποιεί τα κόλπα τον εχθρών του καλύτερα από τον εχθρό του. Έτσι ο καλύτερος Έλληνας πρωθυπουργός για τη σεζόν 2010-2011 χρησιμοποίησε στρατηγικό σχέδιο (?!) που θα ζήλευε μέχρι και ο Sun Tzu (πάντοτε ήθελα να τον χρησιμοποιήσω σε πρόταση) και επανέφερε εύστοχα την φράση "ή εγώ, ή τα τανκς" που είχε πει ο Καραμανλής μετά τη χούντα,στα πλαίσια της νεοσύστατης νεοελληνικής δημοκρατίας (από μικρός φαίνεσαι τί θα γίνεις) με τη μορφή δημοψηφίσματος. "Θέλετε να πεθάνετε ή να σας σκοτώσουμε;" είπε λοιπόν, όπως πολύ εύστοχα διατύπωσε η Λιάνα Καννέλη, απειλώντας τον λαό με χρεωκοπία (δεν το εννοούσε όπως είπε αργότερα -ήταν πάνω στο θυμό), ενώ παράλληλα άλλαξε 3576 φορές γνώμη για το αν θα παραμείνει στην κυβέρνηση. Στο τέλος απέσυρε το δημοψήφισμα και έζησε το Πα.Σο.Κ καλά και η Ν.Δ. καλύτερα.








Η μικρή Αννούλα κάθεται και κλαίει
γιατί δεν την παίζουνε οι (φοιτήτριες) φιλενάδες της.
Άβαφτη εμφανίζεται μπροστά στις κάμερες η κ. Διαμαντοπούλου τώρα τελευταία, και είναι κρίμα*.
















"Θα 'μαι Ευρώπη για σπουδές,  έλα να με βρεις. P.S: xXx"
έγραψε  κάποτε στο σχολικό λεύκωμα
 η Τζούλια στον Δημήτρη Παπαδημούλη
 και αυτός βάλθηκε να τα καταφέρει.
Την πρώτη χρονομηχανή, ανακάλυψε ο κ. Παπαδημούλης του Συνασπισμού, σύμφωνα με έγκυρες πηγές. Μετά από επιτυχημένη χρήση της, μεταφέρθηκε 20 χρόνια πίσω και άρχισε να κάνει λόγο για "άλλη Ευρώπη", μια "Ευρώπη των λαών" (σ.σ: όπου Ευρώπη, εννοεί Ευρωπαϊκή Ένωση) η οποία δεν είναι σαν αυτή την Ευρώπη, αλλά διαφορετική, βέβαια παραμένει Ευρώπη αλλά αλλάζει. Γιατί είναι άλλη. Είπε λέει ότι ναι μεν να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να αλλάξει. Για να γίνει διαφορετική (μάλλον). Κατά του δημοψηφίσματος.








"Έχω πηδήξει και εγώ την Άννα Βίσση."
Ο κ. Σαμαράς κοντράρει εύκολα τον Γ. Παπανδρέου σε αριθμό συνεχόμενων κωλοτουμπών και αν τον έκανε επάγγελμα, ίσως και να έπαιρνε πρωτάθλημα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση (σωωωώπααα) είπε ότι πρέπει να πάμε επειγόντως σε εκλογές, για να βγει 5 λεπτά αργότερα και να πει ότι θα πει "ναι" σε συγκυβέρνηση ώστε να μπορέσει να βγει πιο μετά και να πει "όχι". Στο τέλος εμφανίστηκε θετικός, όμως δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κάνοντας την ανατροπή και αφήνοντάς τους όλους μαλάκες (ή και όχι).






"Ι speak England the very best.
Deal?"


"We will fight like greeks who fight like heroes who fight like greeks".

'Nuff said.









(Και όλα αυτά στο Channel 4).








"Κυβέρνηση! Aha, aha I like it! Aha, Aha!
Κυβέρνηση! Aha, aha I like it! Aha, Aha!"

"Θέλω επιτέλους να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα" είπε ο κ. Καρατζαφέρης βουρκώνοντας μπροστά στις κάμερες. Το άλλοτε σκληρό αγόρι, αυτός ο βράχος της πολιτικής, ξέσπασε φορτωμένος συναισθήματα καθώς ήταν μπροστά στην ελπίδα του να κυβερνήσει και αυτός λίγο, κάτι, ο,τιδήποτε, έστω μια γωνίτσα ενός οικοπέδου βρε αδερφέ, όπως ζητάει απεγνωσμένα εδώ και δυό χρόνια. Μια φορά μάλιστα θυμάμαι είχε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο απόγνωσης, ώστε να προβλέψει ότι θα κυβερνήσει ο ίδιος (μόνος του), μπας και τον πιστέψουν και κυβερνήσει όντως. Αχ δώστε του ένα υπουργειάκι μωρέ, δεν αντέχω να βλέπω άντρες να κλαίνε.











Υ.Γ1: Η Δη.Συ και η Δη.Αρι είναι σταν τους ΕΛ. Ζουν ανάμεσά μας, αλλά ποτέ δεν τους βλέπεις.



Υ.Γ2: Αν ψάχνετε ομοιότητες ανάμεσα στις φωτογραφίες είναι ότι όλοι είναι κατά του δημοψηφίσματος (οι λόγοι διαφέρουν βέβαια).





*ατάκα Αποστόλη από Ελληνοφρένεια

No comments:

Post a Comment